چهره مصنوعی؛ درباره مجموعه «پشت» اثر توماس راش
ماسکها سطح مشترک و سیری بصری میان عالم درون و بیرون، واقعیت و خیال، مرگ و زندگی هستند.
-
استوارت فرانکلین مقاله ۱۳۹۵/۰۸/۱۸
چرا چیزی به نام عکس نمادین وجود ندارد
آیا عبارت عکس «نمادین» بیش از اندازه تکراری و دستمالی شده نیست؟ مگر نماد و تصویر تقریبا به یک معنی نیستند؟
-
شان او هاگان مقاله ۱۳۹۵/۰۸/۰۲
زیهزیکس ( ZZYZX) گرگوری هالپرن: رویاپردازی در کالیفرنیای قرن ۲۱
هالپرن در کتاب بسیار جالب جدیدش با عنوان «ZZYZX» که نامش از روی روستایی در حاشیه صحرای موهاوی در منطقه سنتبرناندینو کانتی انتخاب شدهاست، کالیفرنیایی خیالی ساختهاست، محلی که هم واقعی است و هم استعاری، محلی که آشنا به نظر میرسد و در عین حال بیگانه است. در عکسهای این مجموعه همهگونه طنینهایی از فیلمها سیاه و سورئال دیوید لینچ تا اضطرابهای محلی که در مقالات قدیمیتر یوآن دیدیون دیدهمیشد، پیدا میکنید.
-
شهاب شهسواری مقاله ۱۳۹۵/۰۷/۲۷
دوربین اورینتالیس: گفتگوی میان شرق و غرب
بررسی جدیدترین کتاب دکتر علی بهداد، استاد دانشگاه کالیفرنیا در لسآنجلس با عنوان «دوربین اورینتالیس: بازتابهایی بر عکاسی از خاورمیانه»
-
جیکوب بروکمن مقاله ۱۳۹۵/۰۷/۲۴
چگونه نئورئالیسم پیتر لیندبرگ عکاسی مد را در دهه ۱۹۹۰ متحول کرد؟
کتابی تازه انتشار یافته، ۴۰۰ عکس از عکاس آلمانی، پیتر لیندبرگ (Peter Lindbergh ) را گرد هم آوردهاست. انتشار این کتاب که از مجموعهای از عکسهای او در زمینههای مختلف در مد، فرهنگ و محیطهای شهری جمعآوری شدهاست، تصادفا با یک نمایشگاه مرور آثار او در روتردام، هلند، همزمان شدهاست.
-
کارولینا ای. میراندا مقاله ۱۳۹۵/۰۷/۱۳
آنتونی هرناندز و لسآنجلس از نگاهی دیگر
اینها تصاویری هستند که لسآنجلس میتواند خودش را در آینه آن تماشا کند، وجهی از لسآنجلس که راه خودشان را به کارتهای پستال باز نکردهاند. وانتهای قراضه در پارکینگهای وسیع خالی، تصاویر خانههای حلبی محلههای بیخانمانها با معماری بداههپردازی شده در حاشیه آزادراهها و مناطق عمومی در شهرها که میتوان گفت چیزی بیش از تحقیر نصیب شهروندان کردهاند.
-
یوجین شینکل مقاله ۱۳۹۵/۰۷/۰۴
اعجاز عکاسی در نوشتههای کژا سیلورمن
دو ادعا است که پایههای درک ما از عکاسی را تشکیل میدهند: یکی اینکه عکس پیوندی به گذشتهاست و دومی اینکه یک عکس با دنیای خارج ارتباط مشخص و قابل اشارهای دارد. اما کژا سیلورمن، استاد هنر معاصر در دانشگاه پنسیلوانیا، تلاش میکند در کتاب اخیر خودش «معجزه قرینگی» (The Miracle of Analogy) که جلد اول یک مجموعه دو جلدی در مورد تاریخ عکاسی است، هر دوی این اصول بدیهی پنداشتهشده را به چالش بکشد.
-
کری دان مقاله ۱۳۹۵/۰۶/۲۳
استفاده از هوش مصنوعی برای یافتن شباهتهای آثار کهن بریتانیا و فتوژورنالیسم
تاریخ هنر خود را در فتوژورنالیسم مدرن تکرار کردهاست. این جمله فرض بنیادی پروژه جدیدی با نام «ریکوگنیشن (Recognition بازشناسی)» است که از فنآوری هوش مصنوعی برای مقایسه و تشخیص شباهتهای میان آثار هنری موجود در مجموعههای «انستیتو تیت (Tate)» بریتانیا با عکسهایی از اخبار روزانه استفاده میکند.
-
صمد قربانزاده مقاله ۱۳۹۵/۰۶/۱۱
«فانوس دریایی»؛ مگان بادی
مجموعه «فانوس دریایی - Lighthouse» محصول سال ٢٠٠٨ است که مگان بادی ایده اصلی آن را از یک داستان متعلق به ادبیات قرن نوزدهم انگلیس گرفته است. این داستان روایت دختر یتیمی است که دچار مشکلات زیادی در مسیر زندگی خود میگردد.
-
کرگ آلن – دبیر عکس روزنامه نیویورک تایمز مقاله ۱۳۹۵/۰۶/۰۷
چه چیزی باعث شد عکس عمران دقنیش متمایز شود؟
در این مقاله کرگ آلن، دبیر عکس روزنامه نیویورک تایمز، سعی میکند توضیح دهد که چرا در میان تصاویر بیشماری که روزانه از کودکان و دیگر افراد در مناطق جنگزده منتشر میشود، یک عکس به خصوص ممکن است جلب نظر کند و چگونه چنین عکسهایی ممکن است به صفحه اول روزنامه نیویورک تایمز یا وبسایت روزنامه وارد شوند.