جودی دتر؛ فمینیست عکاس
صمد قربان‌زاده مقاله ۱۳۹۴/۱۱/۰۸

جودی دتر؛ فمینیست عکاس

دتر جزو عکاسانی است که به خاطر سلف‌پرتره‌هایش بسیار مشهور است. او اغلب در پی ثبت شخصیت‌ها است و در آن به حالات و نگرانی‌های خود‌آگاه و ناخودآگاه زنان می‌پردازد.

  • زنان بدون مردان
    هادی آزادبخت مقاله ۱۳۹۴/۱۰/۳۰

    زنان بدون مردان

    مدتی پيش در گالری آرته نمایشگاهی از آثارگذشته پرستو احدی با نام «زنان بدون مردان» به نمایش درآمد. تمرکز عکاس بر زنان ایرانی است. در این مجموعه ما با سه طیف از زنان سرو کار داریم؛ زنان کهنسال، زنان جوان(خانه‌دار) و دختربچه‌ها که هر کدام فضای مربوط به خود را دارند.

  • فرآیندهای ثبت و ظهور جایگزین: آیا این واکنشی به دنیای دیجیتال است؟
    لوتی دیویس مقاله ۱۳۹۴/۱۰/۲۳

    فرآیندهای ثبت و ظهور جایگزین: آیا این واکنشی به دنیای دیجیتال است؟

    استفاده از فرآیندهای ثبت و ظهور دوره ویکتوریایی قطعا یک مساله شخصی در بین هنرمندان است و رواج کنونی آنها احتمالا واکنشی به رواج ابزارهای دیجیتال است، اما این تازه آغاز راه است. جک لو می‌گوید از زمانی که پروژه‌اش را شروع کرده‌است تاکنون تبدیل به آدم متفاوتی شده و تونی ریجاردز هم همه چیز را در یک توصیف ساده خلاصه می‌کند: «صفحه مرطوب باعث شده که هنوز عاقل بمانم.»

  • چه چیزی باعث برتری یک عکس پرتره می‌شود؟
    فیلیپ پروجر مقاله ۱۳۹۴/۱۰/۱۹

    چه چیزی باعث برتری یک عکس پرتره می‌شود؟

    ویرجینیا ولف در مقاله بلند «اتاقی از آن خود» می‌نویسد که ذهن یک هنرمند باید تابان و درخشان باشد. من همیشه این جمله را تحسین کرده‌ام چرا که به نظرم این عبارت مبین آن‌‌چیزی‌ست که غالب اوقات احساس می‌کنم در میانه بازار هنر گم شده‌است. بهترین آثار به ما معنای زنده بودن را نشان می‌دهند و به ما آرامش و بینش می‌دهند و الهام و افهام عرضه می‌کنند. مخاطب در واکنش شیمیایی که در واقع همان بیان هنری است به عنوان یک کاتالیزور عمل می‌کند. واکنش شیمیایی که وقتی اتفاق بیافتد، پیگیرانه می‌سوزاند.

  • آینده فتوژورنالیسم
    اد کاشی مقاله ۱۳۹۴/۱۰/۱۴

    آینده فتوژورنالیسم

    در شرایطی که عکاسان خبری و عکاسان مستند در سراسر کره خاکی با سطحی از کیفیت و چشم‌اندازی جغرافیایی مشغول فعالیت هستند که در طول تاریخ بی‌سابقه بوده‌است، بدون شک از بسیار زمینه‌ها می‌توان عصر ما را عصر طلایی جهانی فتوژورنالیسم نامید. برخی از شما ممکن است تصور کنید که من با بیان این نکته در دنیایی خیالی زندگی می‌کنم. گذشته از این آیا این که می‌گویم نسبت به همه زمان‌ها در تاریخ به لحاظ اقتصادی و مالی مشکل‌تر نشده‌است؟ قطعا اینگونه است.

  • سبکِ باد
    رضا یاوری مقاله ۱۳۹۴/۰۹/۲۰

    سبکِ باد

    در روزگاری که یکی از اصلی ترین ملاک‌‌های شناخت ارزش هنری آثار افراد، بدنه‌ی کاری و هویت آثار یک هنرمند شناخته می‌شود، پراکندگی و سردرگمی آثار علیرضا فانی و فقدان وحدت و هویت شخصی در آثار گوناگون او، چه در زمینه‌های تکنیکی و چه در مضامین، بیش‌تر به نوعی موج‌سواری روی جریان های غالب روز می‌ماند تا کندوکاو در مفاهیم و دغدغه‌های شخصی هنرمند.

  • میوا یاناگی؛ زنان ژاپنی
    صمد قربانزاده مقاله ۱۳۹۴/۰۸/۱۷

    میوا یاناگی؛ زنان ژاپنی

    پرفورمنس دختران آسانسور در سال ۱۹۹۳ در گالری کیوتو اجرا شد. در این اجرا تعدادی از بازیگران به‌صورت ساختگی و با پوشیدن لباس و یونیفرم به ارائه بعضی از آن آداب و رسوم پرداختند. اما یاناگی به هیچ عنوان با اجرای زنده پرفورمنس راضی نمی‌شد، او تمایل داشت ضمن داشتن کنترل بر روی آنها، دامنه مفهوم را هر چه بیشتر گسترش دهد. در همین راستا تصمیم گرفت تا این موضوعات را وارد حیطه‌ی عکاسی کند.

  • ملاک عکس خوب چیست؟  ضرب‌آهنگ خوبی دارد، می‌توانی با آن برقصی
    الک سوث مقاله ۱۳۹۴/۰۷/۳۰

    ملاک عکس خوب چیست؟  ضرب‌آهنگ خوبی دارد، می‌توانی با آن برقصی

    هر کسی می‌تواند عکسی به خوبی عکس «سه‌چرخه» اگلستون بگیرد، اما تابه‌حال فقط تعداد انگشت‌شماری توانسته‌اند کتابی به خوبی «راهنمای اگلستون» تهیه کنند.

  • قربانیان و انتقام‌جویان - کریس آنتونی
    صمد قربان‌زاده مقاله ۱۳۹۴/۰۶/۳۱

    قربانیان و انتقام‌جویان - کریس آنتونی

    عمده تصاویر«کریس آنتونی - Chris Anthony» عکاس و فیلم‌ساز سوئدی نشان‌دهنده‌ی فضاهای ترسناک و بر گرفته از دوران «گوتیک» و «ویکتوریایی» است.

  • نقدی بر نمایشگاه «تهران، مورخ تهران»؛ گل‌آرا جهانیان
    رضا نیازی مقاله ۱۳۹۴/۰۵/۲۵

    نقدی بر نمایشگاه «تهران، مورخ تهران»؛ گل‌آرا جهانیان

    پرسش از اینجا آغاز می‌گردد که آیا می‌توان راهی جست تا تصاویر مدیوم عکاسی با وجه استنادی در هنرامروز نیز همچنان حائز اهمیت ویژه‌ای باشد؟