کتاب و کاتالوگ‌های رایگان در گتی، متروپولیتن و گوگنهایم
امیرکردونی یادداشت ۱۳۹۳/۰۵/۰۸

کتاب و کاتالوگ‌های رایگان در گتی، متروپولیتن و گوگنهایم

دسترسی به کتاب‌ها و ژورنال‌های خارجی هنر برای علاقه‌مندان در ایران به دلایلی که برای همگان آشکار است همیشه دشوار بوده، اما خوشبختانه در دو سال اخیر چند موزه مهم هنری تصمیم گرفته‌اند بخش مهمی از کلکسیون و انتشارات خود را به صورت الکترونیکی و البته رایگان در اختیار علاقه‌مندان قرار دهند تا گستره وسیع‌تری از علاقه مندان در سراسر جهان بتوانند از کلکسیون و خدمات این موزه‌ها بهره‌مند شوند که این امکان دسترسی آزاد باعث می‌شود بخشی از کمبود منابع قابل اعتماد ما در حوزه هنر نیز کاسته شود.

  • «نزدیک بود که همینگوی من را بکشد!»؛  روایت عکاس لایف
    عکسخانه یادداشت ۱۳۹۳/۰۵/۰۱

    «نزدیک بود که همینگوی من را بکشد!»؛  روایت عکاس لایف

    در سالگرد تولد ۱۱۵ سالگی همینگوی، وب‌سایت لایف دات کام یکی از عکس‌های آیزنشتات را از یک تصویر مشهور و مصیبت آ‌میز که در سال ۱۹۵۲ در کوبا گرفته شد به نمایش گذاشته است. عکسی که در آن با توجه به خاطره‌ی آیزنشتات با خود نشانه‌هایی از دیوانگی را iهمراه دارد.

  • آن عکس که عکاسم کرد؛ مکزیکوسیتی ۱۹۷۲ - مک‌کوری
    استیو مک‌کوری یادداشت ۱۳۹۳/۰۴/۲۱

    آن عکس که عکاسم کرد؛ مکزیکوسیتی ۱۹۷۲ - مک‌کوری

    اینجا مکزیکوسیتی است، دو سال پبیش از این‌که کار در روزنامه‌ای در فیلادلفیا را شروع کنم.

  • آن عکس که عکاسم کرد؛ کریستوفر موریس، پاناما ۱۹۸۹
    کریستوفر موریس یادداشت ۱۳۹۳/۰۳/۲۰

    آن عکس که عکاسم کرد؛ کریستوفر موریس، پاناما ۱۹۸۹

    «آن عکسی که عکاسم کرد» مجموعه‌ مطالبی در وبلاگ لایت‌باکس تایم است که در آن عکاسان شناخته‌شده درباره عکسی صحبت می‌کنند که نقطه‌عطفی در زندگی حرفه‌ای آنها بوده و توجه بین‌المللی را به دست آورده‌ و یا علاقه‌ آنها به عکاسی را برافروخته است. برای شروع این مجموعه مطالب، تایم به سراغ کریستوفر موریس رفته است. موریس درباره عکس قدرتمندی که در پاناما در سال ۱۹۸۹ گرفته، صحبت می‌کند.

  • عکس به مثابه رسانه
    هادی خانیکی یادداشت ۱۳۹۳/۰۳/۱۰

    عکس به مثابه رسانه

    هادی خانیکی مشاور امور رسانه و مطبوعات محمد خاتمی در زمان ریاست‌جمهوری او بوده است. وی یادداشتی برای نمایشگاه گروهی عکس «تداوم ۳» نوشته که در ادامه می‌آید.

  • استانداردهای فعلی در باب دست‌كاری عكس‌ها چيست؟ مباحثه‌ای در مراسم ويژه‌ی جشن اهدای جوايز ورلدپرس فتو
    دیوید کمبل یادداشت ۱۳۹۳/۰۲/۲۳

    استانداردهای فعلی در باب دست‌كاری عكس‌ها چيست؟ مباحثه‌ای در مراسم ويژه‌ی جشن اهدای جوايز ورلدپرس فتو

    دست‌كاری تصاوير چالشی را روانه‌ی اعتبار فتوژورناليسم كرده كه به‌دنبال مستندسازی وقايع و رويدادهاست. از آنجا كه در حيطه‌ی وظايف‌ام به عنوان دبير هيأت داوران ورلد پرس فتو می‌گنجيد، شيوه‌های جديدی را نسبت به مقابله با اين موضوع در داوری امسال اعمال كرديم.

  • اینستاگرام، پلتفورمی برای حرفه‌ای‌ها؟
    راسل بویس یادداشت ۱۳۹۳/۰۲/۱۳

    اینستاگرام، پلتفورمی برای حرفه‌ای‌ها؟

    در چند روز گذشته دو تصویر جالب روی صفحه من نمایش داده شد. اولین تصویر از میانمار، جایی که زن مسلمان روهینجیایی (Rohingya)، دوقلوهایش را که دچار سوءتغذیه بودند در آغوش داشت. تصویر دوم انفجار مرگباری را در عراق نشان می‌داد.

  • انزوای مفاهیم اجتماعی
    رضا سیفی یادداشت ۱۳۹۳/۰۲/۱۱

    انزوای مفاهیم اجتماعی

    مفاهیم همواره به توصیف شان شباهت پیدا می کنند، آن چنان که به تبعیت از زبان شناسی سوسور هیچ رابطه الزامی میان واقعیت و تداعی های معنایی نمادین سازی آن وجود ندارد. واژه هایی چون آزادی، قضاوت، امید، ایثار و ... همچون دال های سیالی در دل نظام های اجتماعی، تنها توسط صورت بندی شان با سایر عناصر در یک زنجیره تبیین می گردند و دلالت تحت الفظی شان بر مازاد دلالت استعاری شان متکی است.

  • نن گلدین؛ در میان دوستان - ۱۹۹۲
    کارول نیگر یادداشت ۱۳۹۳/۰۲/۰۸

    نن گلدین؛ در میان دوستان - ۱۹۹۲

    اسراری در اعماق کار او وجود دارد. نن گلدین اعتقاد دارد نباید اسرارمان را نگهداریم، زیرا همانند دملی سربرخواهند آورد و ما و جامعه‌ای که در آن زندگی می‌کنیم را آلوده خواهند کرد.

  • ابژه‌های تزئينی كيارنگ علايی؛ درباره‌‌ی نمايشگاه «پرده دوم اتفاق»
    محسن بایرام‌‌نژاد یادداشت ۱۳۹۳/۰۱/۲۶

    ابژه‌های تزئينی كيارنگ علايی؛ درباره‌‌ی نمايشگاه «پرده دوم اتفاق»

    مجموعه‌ي 11 عكسي و اخيرِ كيارنگ علايي همچون اثر ارائه‌شده‌ي پيشين، ايده‌محور و ساخته‌شده است. خالق اثر راه سختي را در پيش گرفته كه به مدد آن، بيانيه‌هاي بصري‌اي را منتقل كند.