۱۴ موسسهای که شما را در پروژههای عکاسیتان پشتیبانی میکنند
ترجمه: محسن آزاده
اگر فتوژورنالیست باشید یا عکاسی که بخواهید پروژههای شخصی طولانیمدتی را عکاسی کنید، از اولین مشکلاتی که باید با آن سر و کله بزنید، بودجهی پروژه است. یعنی نیاز به شخص یا شرکتی دارید که برای این پروژه سرمایهگذاری (fund) کند.
در سراسر دنیا بنیادها (foundations) و شرکتهای خصوصی و غیرانتفاعی (non-profit companies) بسیاری وجود دارند که حاضرند بنا بر استعدادهای عکاس و اهداف پروژهاش، او را پشتیبانی کنند. بعضی به فتوژورنالیستهایی که میخواهند بر موضوعات اجتماعی تمرکز کنند بورسیه (grant) میدهند و بعضی به عکاسان مؤلفی که بر داستانهای طولانیمدت پرداختهاند کمک میکنند.
در این فهرست کوتاه که از وبسایت photoshelter انتخاب شده است، ۱۴ سازمان گزینش و معرفی شدهاند. اما تعداد این سازمانها بسیار بیشتر است و این فهرست میتواند آغازی باشد برای آشنایی با آنها.
۱. بنیاد اَلکسیا (Alexia Foundation)
بورسیهی این بنیاد به فتوژورنالیستهایی تعلق میگیرند که سعی در نمایش ناعدالتیهای اجتماعی دارند یا تلاش میکنند فهم فرهنگی جامعه را ارتقا ببخشند. بورسیهی این بنیاد در بخشهای مختلفی از جمله حرفهای، دانشجویی و مشکلات زنان تعلق میگیرد. از برندگان سال گذشتهی این بنیاد میتوان به سباستین لیست، فرزانه حسین و مهران همراهی اشاره کرد.
۲. مجلهی بِرن (Burn magazine)
بورسیهی این بنیاد به عکاسانی تعلق میگیرد که اولاً در ابتدای راه حرفهای خود هستند و هنوز به شهرت نرسیدهاند و ثانیاً تلاش دارند پروژههای شخصی خود را چه در در عکاسی اجتماعی یا حتی پروژههای هنریتر استمرار ببخشند.
۳. کارمینیاک جسشن (Carmignac Gestion)
این جایزه به فتوژورنالیستهایی تعلق میگیرد که به دنبال رپورتاژ طولانیمدت از یک پروژه در یک موضوع مشخص هستند. این موضوعات میتوانند از یک جنگ داخلی گرفته تا تغییرات تدریجی در بافت یک ملت متغیر باشد. شرکتکنندگان تنها میتوانند عکسهایشان را برای شرکت در این مسابقه ارسال کنند و هیچ نوشتهای همراه آنها قابلقبول نیست، چرا که اعتقاد هیئت داوری بر این است که عکسها باید خود گویای همهچیز باشند.
این مؤسسه دو کمکهزینه برای عکاسان در نظر گرفته است. کمکهزینهی شروع پروژه (Launch Grant) برای عکاسان مستعدی درنظر گرفته شده است که یا در تلاش برای شروع یک پروژهی فاینآرت هستند یا در تهیهی یک مستند فعالیت میکنند. علاوه بر مبلغ ۵هزار دلاری این کمکهزینه، عکسهای برندهی این بورسیه در بخش هنرمعاصر سنتر نمایش داده خواهد شد. گای مارتین برندهی امسال این بورسیه بوده است. کمکهزینهی دیگر این مؤسسه برای گسترش پروژه (Development Grant) است و به فتوژورنالستها، مستندسازها و یا اشخاصی که در حوزهی فاینآرت فعالیت میکنند تعلق میگیرد. آدام رینولد برندهی این بورسیه در سال ۲۰۱۴ بوده است.
کروساد برای هنر، سازمانی است که تلاش میکند الهامبخش عکاسانی باشد که میخواهند مخاطبانش را برای راههای پرمعناتری در دریافت هنر ترغیب کنند. جایزهی ۱۰هزار دلاری این سازمان به آن دسته از عکاسان مستقل یا گروهی از عکاسان تعلق میگیرد که توانسته باشند خلاقانهترین راه را برای ارتباط با مخاطبینشان بیابند.
این بورسیه به افرادی تعلق میگیرد که میخواهند از عکاسی برای بیان داستانهایشان استفاده کنند. این کمکهزینه تلاش دارد صدای افرادی را که مغفول ماندهاند و به ایشان ظلم شده است به بقیه برساند. دو جایزهی ۳۵۰۰ و ۵۰۰۰ دلاری این بورسیه سالی دو نوبت به عکاسان مختلف تعلق میگیرد.
۷. فتوویزورا (FotoVisura)
این بورسیه فقط به عکاسانی تعلق میگیرد که آثارشان را در وبسایت این مؤسسه fotovisura.com منشر کرده باشند و پروژههایشان به عنوان پروژههای شخصی یا دانشجویی برتر شناخته شود. هیئت داوران به دنبال عکاسانی هستند که عکسهای قدرتمندی تولید کنند و تعهد مشخصی به موضعات عکاسیشان داشته باشند، به خصوص اگر موضوعات عکاسیشان تأثیرات مثبتی در جامعه برجای بگذارد. جواد پارسا از ایران برندهی سال گذشتهی این بورسیه بود و آثار او را میتوانید از این لینک دنبال کنید.
این بورسیه با همکاری لیناین، شکل گرفته است. لیناین سازمانی است که تلاش دارد پشتیبان و مشوق زنان باشد، چه در اجتماع و آموزش و چه در حلقههای اجتماعی کوچکتر. گتی ایمیج جایزهی ۱۰هزار دلاری خود را به عکاسی اختصاص میدهد که به بهترین نحو موفقیت زنان و دختران را در دستیابی به اهدافشان در جامعه و زندگی خصوصی نمایش بدهد. جایزهی سال گذشتهی این سازمان به مت ایش تعلق گرفت.
این جایزه که توسط اعضای آژانس مگنوم پایهریزی شده است، به زنان عکاس زیر ۳۰ سالی تعلق میگیرد که توانسته باشند مهارتشان را در عکاسی مستند نمایش بدهند. این جایزه برای پروژههای طولانیمدت درنظر گرفته شده است. شنون جانسون برندهی امسال آن بوده است.
۱۰. بنیاد مانوئل ریورا اورتیس (The Manuel Rivera-OrtizFoundation)
کمکهزینة بنیاد مانوئل ریورا اورتیس به عکاسان و فیلمسازانی تعلق میگیرد که میخواهند در حوزهی عکاسی مستند فعالیت کنند. جایزهی ۵هزار دلاری این مؤسسه برای پروژههایی است که به سلامت، فقر، تبعیض، جنگ، قحطی یا منازعات دینی – سیاسی میپردازند. جایزهی سال ۲۰۱۴ این بنیاد را محمد علیالدین، فتوژورنالیست مصری تعلق گرفت.
بورسیهی جوانان جستجوگر نشنال جئوگرفیک، به عکاسان ۱۸ تا ۲۵ ساله کمک میکند به سراغ عکاسی از سرزمینهای باستانی، حیاتوحش، محیط زیست، فضا و ... بروند. این بورسیه بخشهای متفاوتی دارد که جزئیات آن را میتوانید در این قسمت دنبال کنید.
انجمن NPPA (National Press Photographers Association) عهدهدار مسابقهای است که سالیانه بین عکاسان، ادیتورها و فتوژورنالیستهای آنلاین برگزار میشود. این مسابقه تمام وجوه فتوژورنالیسم، از عکس و ویدئو تا رسانههای چندرسانهای را شامل میشود. همچنین موضاعات معاصر مورد توجه این انجمن است. موضوعاتی مانند اخبار بینالمللی، دغدغههای محیطزیستی، آینده و ...
۱۳. جامعهي باز (Open Society)
جایزهی پروژههای مستند این مؤسسه که هم به اشخاص و هم به سازمانها تعلق میگیرد، تلاش میکند مردم را نسبت به مسائل حقوق بشر و عدالت حساستر کند. این جایزه برخلاف بسیاری از دیگر بورسیهها، علاوه بر پروژههای مستند، پروژههای دیگری را نیز مانند مشارکت مدنی، آموزش، رسانه و ریفورم پوشش میدهد.
۱۴. یوجین اسمیت (W. Eugene Smith)
این کمکهزینه که به یاد یوجین اسمیت بنیانگذاری شده است، به عکاسان مستعدی تعلق میگیرد که تلاش دارند وضعیت بشر را توصیف کنند. این جایزه سال گذشته به فتوژورنالیست نیوزلندی، رابین هاموند اهدا شد.
این فهرست تنها چند نمونه از مؤسسات فراوانی بودند که به بورسیهی عکاسان میپردازند و سازمانهای بسیاری وجود دارند که این کار را انجام میدهند. سازمانهایی مانند Aaron Siskind، John Gutmann، Kickstarter، Gofundme، Indiegogo و Rockethub.
عکس کاور: Diana Makosian
منبع: +